Den Haag maakt geld vrij voor Varend Corso

De gemeente Den Haag heeft bekend gemaakt dat het komend jaar 2,5 miljoen euro uitgeeft aan 18 grote publieksevenementen.

Nieuwkomer op de lijst van publieksevenementen is het Varend Corso. Het lijkt er dus op dat het Varend Corso in 2022 voor het eerst ook door Den Haag zal varen.

Tijdens de startbijeenkomst van het Varend Corso eind oktober was de deelname van Den haag nog onzeker. Wel werd al bekend gemaakt dat zaterdag weer de Westlanddag zou worden. Naar alle waarschijnlijkheid zal het Varend Corso dan op zondag Den Haag aandoen. Het Varend Corso vindt in 2022 plaats vanaf donderdag 23 juni.

Het Varend Corso deed de Haagse grachten al eerder aan tijdens het mini corso in 2020. foto: Arnold Roelofsz.

Wethouder Saskia Bruines van Economie maakt het Haagse budget voor 2022 bekend: “Laten we hopen dat de omstandigheden volgend jaar zo zijn dat iedereen weer kan genieten van mooie Haagse evenementen en festivals. Iets waar we allemaal grote behoefte aan hebben.”

Varend Corso wordt op de Haagse evenementenagenda in 2022 vergezeld door bekende namen als de CPC Loop, Vlaggetjesdag, Parkpop en nationale vieringen zoals The Life I Live (Koningsnacht/Koningsdag) en het Bevrijdingsfestival Den Haag. Ook het Embassy Festival, The Crave Festival en winterse evenementen zoals de Royal Christmas Fair en The Hague HighLights kunnen weer rekenen op een bijdrage.

tekst Leendra de Boef