Koninklijke Erepenning voor 100-jarig Mannenkoor Eendracht Maakt Macht

Burgemeester Arends heeft op maandag 6 september een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Mannenkoor Eendracht Maakt Macht (E.M.M.) uit ’s-Gravenzande ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan.

Op 1 juli in het jaar 1920 is het Mannenkoor E.M.M. opgericht. Het oudste mannenkoor van Westland telt momenteel 28 leden in verschillende leeftijden. Het koor onderscheidt zich door de activiteiten met (concert)sponsoren. Daarnaast hebben zij op regionaal en landelijk niveau deelgenomen aan concoursen en festivals en hierbij talrijke concoursen gewonnen. Ook zetten de leden zich belangeloos in voor goede doelen en voeren zij de redactie van “Het Journaal”; het clubblad van het koor. 

Het eeuwfeest van Eendracht Maakt Macht kon vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden in 2020. De erepenning is uitgereikt tijdens de eerste repetitie van het mannenkoor. Burgemeester Arends is sinds 2019 beschermheer van het mannenkoor.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. De erepenning wordt alleen verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.

Bron Gemeente Westland