Sporters aanmelden voor Westlandse Sportprijzen 2021

Kent u iemand uit Westland die een spraakmakende, bijzondere of uitmuntende sportprestatie heeft geleverd? De gemeente Westland roept inwoners op om zijn of haar kampioenen aan te melden. De uitreiking van de Westlandse Sportprijzen 2021 vindt plaats op 27 januari 2022.
Foto Westlandreport 2019

De Westlandse sportverenigingen hebben het verzoek ontvangen om hun kampioenen aan te melden. Inwoners uit Westland die een kampioenschap hebben behaald, of een voor Westlandse begrippen bijzondere sportprestatie hebben geleverd, maar niet zijn aangesloten bij een in de gemeente Westland gevestigde sportvereniging kunnen uiteraard ook worden aangemeld.

Aanmeldingscriteria

De gemeente Westland hanteert aanmeldingscriteria. Er zijn dit jaar zeven categorieën waarin prijzen kunnen worden uitgereikt: sporttalent, sportteam, sporters met een beperking, sportcoach, sportvrouw en sportman van het jaar 2021. Daarnaast kan aangemeld worden voor de Sportcarrière Award. De periode waarover beoordeeld wordt, zijn de sportprestaties van 1 december 2020 tot en met 31 december 2021. De genomineerde sporters worden in januari 2022 per categorie bekend gemaakt. Aanmelden kan tot 20 november 2021. De sportprestaties tussen 20 november en 31 december 2021 zijn nog wel van belang voor de nominaties. U kunt uw sportkampioen digitaal aanmelden via www.gemeentewestland.nl/sportprijzen. Aanmeldingen worden geaccepteerd indien men aan onderstaande criteria voldoet.

Individuele sporter

Als voorwaarde geldt dat de individuele sporter inwoner is van de gemeente Westland.
Wanneer men niet in Westland woonachtig is, maar wel een duidelijk aantoonbare band heeft met Westland, kan er een uitzondering worden gemaakt. Dit is ter beoordeling aan de jury. Andere criteria zijn:

  • de individuele sporter is Nederlands Kampioen geworden in een competitie van een sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF, of
  • de individuele sporter heeft een 1e, 2e of 3e plaats behaald bij een Europees-, Wereld- of Olympisch kampioenschap, of
  • de individuele sporter heeft een voor Westlandse begrippen buitengewone sportprestatie geleverd.

Teamsporters

Belangrijke voorwaarde hierbij is dat het team deel uitmaakt van een in de gemeente Westland gevestigde sportvereniging. Tenminste de helft van de spelers van dit team is woonachtig in de gemeente Westland. Andere criteria zijn:

  • het team (jeugd/dames/heren/gemengd) is Nederlands Kampioen geworden in een competitie van een sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF, of
  • het team heeft een 1e, 2e of 3e plaats behaald bij een Europees-, Wereld- of Olympisch kampioenschap, of
  • het 1e seniorenteam is kampioen geworden in de afdeling/klasse waarin men uitkomt, of
  • een team heeft een voor Westlandse begrippen buitengewone sportprestatie geleverd.

Sporttalent

Als voorwaarde voor het talent geldt dat tijdens de geleverde sportprestatie hij of zij minimaal 14 en maximaal 18 jaar oud is.

Sporter met een beperking

De belangrijkste criteria zijn:

  • de individuele sporter of het sportteam is Nederlands Kampioen geworden in een competitie van een sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF, of
  • de individuele sporter of het sportteam heeft een 1e, 2e of 3e plaats behaald bij een Europees-, Wereld- of Olympisch kampioenschap, of
  • de individuele sporter of het sportteam heeft een voor Westlandse begrippen buitengewone sportprestatie geleverd.

Sportcoach

De sportcoach heeft voor een belangrijk deel van het jaar een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de sportieve successen en vooruitgang dan wel aan de prestaties van de individuele sporter of van het sportteam met wie hij of zij heeft gewerkt. De sportvereniging waaraan de coach is verbonden, is lid van een sportbond aangesloten bij NOC*NSF.

Sportcarrière Award

Naast de andere onderdelen kan ook de Sportcarrière Award worden toegekend. Dit is aan een Westlander of iemand met een duidelijk aantoonbare band met Westland. Het is iemand die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt in de sportwereld. Diegene heeft zijn of haar sportcarrière inmiddels beëindigd.