Nominaties voor Westlandse Sportprijzen 2022 van start!

Gemeente Westland is ook dit jaar weer op zoek naar sporters, die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Dus die inwoner die een sportieve topprestatie geleverd heeft, die coach die onmisbaar is of een groep die geweldig samenwerkt voor de winst. Vanaf nu kunnen deze sportievelingen aangemeld worden tot en met 20 november 2022. De uitreiking van de Westlandse Sportprijzen 2022 vindt plaats op 26 januari 2023 tijdens het Westlands Sportgala.

Wethouder Anko Goudswaard: “Het is inmiddels een Westlandse traditie: het Sportgala. Westland is een sportieve gemeente en daar horen nominaties en sportprijzen bij. Ik hoop dan ook dat inwoners én sportverenigingen massaal hun favoriete sportvrouw, sportman, G-sporter, sportcoach of sportploeg uit Westland nomineren. Ik ben heel benieuwd naar de aanmeldingen en kijk uit naar het Sportgala om de winnaars bekend te mogen maken.”

Aanmeldingscriteria

Om in aanmerking te komen voor de Westlandse Sportprijzen, is er een aantal voorwaarden. Er zijn dit jaar zeven categorieën waarin prijzen kunnen worden uitgereikt: sporttalent, sportteam, sporters met een beperking, sportcoach, sportvrouw en sportman van het jaar 2022. Daarnaast kan aangemeld worden voor de Sportcarrière Award. Ook sporters die niet bij een sportvereniging in Westland zijn aangesloten kunnen aangemeld worden.

De periode waarover beoordeeld wordt, zijn de sportprestaties van 1 december 2021 tot en met 31 december 2022. De genomineerde sporters worden in januari 2022 per categorie bekend gemaakt. Aanmelden kan tot en met 20 november 2022. De sportprestaties tussen 20 november en 31 december 2022 zijn nog wel van belang voor de nominaties. Aanmelden kan via: www.gemeentewestland.nl/sportprijzen.